[vc_row overlay_color_opacity=”50″ overlay_pattern_opacity=”50″][vc_column][mpc_vc_deco_header type=”h2″ text=”Skapa tryckfil”][mpc_vc_deco_header type=”h4″ text=”Checklista”][vc_column_text]

Generellt så vill vi ha tryckfiler (också kallat original) på följande vis:

  • PDF-fil i skala 1:1
  • Passmärken och minst 3 mm utfall
  • Filerna bör vara i CMYK
  • Vi rekommenderar generellt en upplösning på minst 300 dpi.

Det finns en tryckspecifikation på de flesta produktsidor, där kan du läsa mer detaljerat vad som gäller för din trycksak.
Vi tar ej ansvar för felaktiga trycksaker på grund av konverteringsfel när den levererats i annat filformat än PDF.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_toggle title=”Hur skickar jag min tryckfil till er?” el_id=”1443015698713-1ae0f4e8-b314″]

Du laddar upp din fil via knappen ”Ladda upp” på produktsidan. När du gjort en beställning får du en orderbekräftelse via mail där du kan se att vi mottagit tryckfilen.

Om filen är för stor, kan du skicka den via WeTransfer eller liknande tjänst efter att du lagt din beställning. Glöm ej uppge ditt namn och den mailadress du angav vid beställning.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Vilka verktyg behövs för att skapa ett original?” el_id=”1443015729612-ad181e68-b04f”]

Du behöver ett program som kan framställa professionella trycksaker, som t.ex. Adobe InDesign, Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop. Vi rekommenderar att du sparar din färdiga tryckfil som PDF (skala 1:1) för att hålla filstorleken nere samt få med alla bildlänkar.

Du bör i regel inte skapa din tryckfil i Word, PowerPoint, Excel eller liknande. De programmen är inte gjorda för att kunna skapa korrekta tryckfiler.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kontrollerar ni att min tryckfil är godkänd?” el_id=”1443016381524-0b9893b8-cc40″]

Vi kontrollerar att måtten är korrekta, samt gör en snabb kontroll av din tryckfil. Men det är ingen garanti för ett felfritt tryck. Du som beställer är ansvarig för filens utformning och upplösning. Vi kan endast garantera ett felfritt tryck när du överför dina filer enligt vår tryckspecifikation. Vill du att vi kontrollerar ditt material och åtgärdar eventuella fel, uppge det vid beställning. Vi debiterar då 400 kr exkl. moms per påbörjad halvtimme.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Jag kan inte ladda upp min fil?” el_id=”1443016464940-9ae415f6-de51″]

Om filuppladdningen inte fungerar, skicka din fil till kundservice@weloveprint.se via WeTransfer, Sprend eller liknande tjänst efter att du lagt din beställning. Glöm ej uppge ditt namn och den mailadress du angav vid beställning.

Om du behöver hjälp med filuppladdningen, kontakta kundservice@weloveprint.se

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]